Az intimkehely tisztítása

Az intimkehely tisztítása egyszerű. A napi használat során elegendő tiszta vízzel (esetleg semleges szappannal vagy intim mosakodó szappannal) kimosni. Sterilizálni elegendő egyszer egy ciklusban, vagy használatba vétel előtt, vagy a menstruáció befejezése után (én az előbbit javaslom, jobb érzés, hogy tudom, teljesen tiszta, amikor használni kezdem.

Célszerű először hideg vízzel kiöblíteni, hogy megelőzzük a kehely elszíneződését, ez különösen a színtelen intimkelyheknél jellemző esztétikai probléma, amely a használhatóságot nem befolyásolja, de azért jobb megelőzni.

Hogyan sterilizáljam az intimkelyhet?

Minden gyártó ajánl legalább egy sterilizálási módot, amely biztosítja, hogy a kehely a rendszeres sterilizálás mellett is évekig megőrizze minőségét, érdemes minden esetben ezt az eljárást követni.

Forralás (kifőzés)

A legtöbb gyártó a kifőzést javasolja, 3-5-10 percig (gyártótól függően), talán ez a legegyszerűbb módszer, arra viszont nagyon kell figyelni, hogy elegendő bő vízben forraljuk a kelyhet, mert ha elpárolog a víz, és nem úszik a felszínen, az edény aljához érve megolvadhat a szilikon.

A forralásos sterilizáláshoz egy új praktikus tipp: Mikrós sterilizáló pohár. Csak 5-6 perc a mikróban, és máris kész!

Sterilizáló szer használata

Többféle sterilizáló szer elérhető a piacon, pl. Milton tabletta, Chicco folyadék, melyek nagy biztonsággal végeznek a legtöbb kórokozóval. Ez is egy nagyon egyszerű módszer, nem kell az edénnyel pepecselni, vagy felügyelni a folyamatot.

Alkoholos áttörlés

Külföldi fórumokon sokan írják, hogy alkoholos vattával törlik át a kelyhet, ez is elég gyors eljárás, de körültekintően kell végezni, hogy ne maradjon ki semmi.

Hogyan kell tárolni?

A legtöbb gyártó ad az intimkehely mellé tároló tasakot vagy poharat, célszerű ebben tárolni. Ne tedd légmentesen záródó műanyag zacskóba vagy dobozba, árthat a szilikonnak!

További információkat a GYIK (gyakorik kérdések) menüben találsz.