Barion Pixel

Én a Yuuki Classic 2-es (keményebb, nagyobb) méretet használom 2 hónapja. Nem szültem.

Az elsőnél nehéz volt felhelyezni is, és olyan furcsa érzés volt, amikor kinyílt, és létrejött a vákuum, mintha a belső szerveimet ki akarnák húzni. De ez csak néhány másodperc. Aztán az eltávolítás nagyon-nagyon fájt eleinte, mert elég kemény, és ugye szétnyílt állapotban azt kihúzni…? Még ha be is nyúlok az ujjammal mellette, hogy a vákuum elengedjen, akkor sem lesz kisebb a pereme, mert „visszarúg”. Szóval nagyon fájt kihúzni. Igaz, akkor még a WC-n ülve csináltam a felhelyezést is és az eltávolítást is. A szára elég hosszú és könnyű megfogni, viszont pont a hossza miatt, és mert állítólag nem szabad (nem is tudnám) túl magasra tenni, kicsit „kilóg” a vége, amit lehet érezni, és ez zavaró. Szivárgást nem tapasztaltam. Én egyébként felírom a cserék időpontját, hogy meddig van fent, és hogy hány ml volt benne. Mivel ez egy új dolog nekem, így könnyebb lesz a későbbiekben kiszámolni, hogy mikor kell ürítenem.
A második használatnál már változtattam egy-két dolgon. A szárból levágtam kb 5-6 mm-t, hogy ne lógjon ki, és így ne érezzem. Ez annyiban jött be, hogy nappal tényleg nem érzem, de éjszaka előfordult, hogy egy kicsit „szúrt” a vége. A felhelyezés és az eltávolítás guggoló helyzetben könnyebb nekem. Viszont mivel levágtam a szárból, nehezebb megfogni, nagyon sokat szenvedtem a kivétellel. Volt, hogy lecsúszott róla az ujjam, ilyenkor WC papírral kellett megfognom. Rájöttem, hogy lefelé érdemesebb húzni (nem ferdén), és nem fáj annyira, ha az ujjammal teljesen benyomom, nem csak a vákuum kiengedéséig, hanem, hogy összehajtódjon kicsit, és a perem kerülete kisebb lesz, vagyis könnyebben jön ki.
Összességében jó dolognak tartom, bár kipróbálnék más márkát is, lehet, hogy azok nem ilyen kemények, jobban hajlanak, és ezért lehet, hogy kevésbé lenne nehéz kivenni, vagy nem szúrna a szára…
A sterilizáló pohárral, amit hozzá adnak, az a baj, hogy ha a megjelölt szintig töltöm vízzel (hogy ellepje a kelyhet), akkor a mikrózásnál mindig kifolyik a víz, amikor felforrt. Ez azt is jeleni, hogy kevesebb víz marad benne, vagyis a tetejét már nem lepi el. Sterilizálni egyébként elég a ciklus elején és végén, közben, az ürítéseknél elég csak hideg vízzel elöblíteni (hogy ne színeződjön el).

Nem hiszem, hogy megkísérelnék egy ürítést nyilvános WC-ben, és nem biztos, hogy előnyös, ha valakinek otthon külön van a WC és a mosdó.
Ja, és még valami! Én van, hogy nem tudok (!) pisilni, vagy csak nagyon nehezen! Hiába engedem el, szerintem a kehely elnyomja a húgycsövet. Ez nagyon kellemetlen tud lenni. Ha csak ezért kell kivennem…
Kíváncsi vagyok, hogy harmadik hónapban jobban bejövök-e, remélem!

Szóval összefoglalva,
Előny:
– Nagy a kapacitása, nekem elég naponta kétszer üríteni,
– Nem lóg ki semmi,
– Nincsenek szagok, mivel nem érintkezik levegővel a vér,
– Nincs szivárgás, mivel teljesen ráfeszül a hüvely falára
– Spórolás, környezetkímélés

Hátrány:
– Ürítés időigényesebb, bonyolultabb,
– Külön WC és mosdó esetén problémás (illetve nyilvános vagy munkahelyi WC-ben is),
– Fájhat az eltávolítása (nekem legalábbis)