Az intimkehely tisztításával kapcsolatos leggyakoribb kérdések a sterilizálási mód kapcsán merülnek fel.

Mi a legjobb sterilizálási mód?
Minden gyártó ajánl olyan sterilizálási módot, amely biztosítja, hogy a kehely a rendszeres sterilizálás mellett is évekig megőrizze minőségét. Legtöbben a kifőzést javasolják, 3-5-10 percig (gyártótól függően), talán ez a legegyszerűbb módszer, arra viszont nagyon kell figyelni, hogy elegendő bő vízben forraljuk a kelyhet, mert ha elpárolog a víz, és nem úszik a felszínen, az edény aljához érve megolvadhat a szilikon.

A forralásos sterilizáláshoz egy új praktikus tipp: Mikrós sterilizáló pohár. Csak 5-6 perc a mikróban, és máris kész!

yuuki sterilizáló pohár meluna sterilizáló pohármilton sterilizáló tabletta

Milyen gyakran sterilizáljam? Tényleg elég csak az elején vagy a végén?
Valóban elegendő a menstruáció előtt és/vagy után sterilizálni a kelyhet, közben elegendő a sima tisztítás (tiszta vízzel, semleges szappannal), mert az orvosi szilikonon nem tapadnak meg a baktériumok.

Hogyan tisztítsam, hogy elkerüljem az elszíneződést és a szagokat?
Előfordulhat az intimkelyhek elszíneződése, ez a használati értéküket nem befolyásolja. Ha szeretnéd ezt elkerülni, először mindig HIDEG vízzel öblítsd ki (így kevésbé fog elszíneződni), aztán mosd meg meleg vízzel és intim szappannal vagy más illatmentes szappannal.

Mit tegyek, ha olyan helyen kell kiürítenem, ahol nincs víz?
Ha előre tudsz készülni, vigyél magaddal egy flakonban vizet (sport kupakkal még egyszerűbb használni). Ha ez sincs kéznél, semmi gond, egyszerűen töröld át wc-papírral vagy papírzsepivel (vigyázz, hogy nem maradjanak rajta papírdarabkák), és tedd vissza, de amint lehet, mosd át vízzel és szappannal is.

Mit tegyek, ha a beleejtem a wc kagylóba, használhatom még?
Inkább ne, vegyél egy újat.

Hogyan kell tárolni?
A menstruáció után célszerű az intimkelyhet sterilizálni, ez után legjobb a kis vászonzsákban tárolni. Ne tedd légmentesen záródó műanyag zacskóba vagy dobozba, árthat a szilikonnak.