Segíthetek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
intimkehely intim higiénia
GYIK – Biztonságos az intimkehely?

Sokakban felmerül: biztonságos az intimkehely? Minden körülmény között használható?

Ezekre a kérdésekre is igyekszünk válaszolni.

Biztonságos az Intimkehely egyáltalán?
Igen, a legtöbb intimkehely 100% hypoallergén, orvosi szilikonból készül. Ezt az anyagot széleskörűen használják az egészségügyben: szívbillentyűnél, térdimplantátumoknál, mellimplantátumoknál, cumisüvegeknél, cumiknál.
(Ez a szilikon nem ugyanaz, amit régen használtak a mellimplantátumoknál, amikor szilikon géllel töltött zsákokat helyeztek be, amelyek kiszakadhattak és egészségügyi problémákat okozhattak.)


Mi az a szilikon?
A szilikon a földön három leggyakrabban előforduló elem (hidrogén, szén, szilícium) ötvözetéből készül. Szilícium található a homokban, a kvarcban, a kövekben.
A szilikon testbarát anyag: az emberi test nem löki ki magából. Lágy, flexibilis, könnyű sterilizálni.
A szilikon termékek egészségre gyakorolt hatását széleskörűen tesztelték laboratóriumi és klinikai körülmények között. Folyékony és szilárd  formában létezik, a szilárd szilikon nem azonos a mellimplantátumoknál régebben használt szilikon géllel. A Naturcup szilárd orvosi szilikonból készült, melyet több, mint 50 éve használnak izületi protéziseknél és szívbillentyűknél.


Jelent az intimkehely használat rizikót a TSS-el kapcsolatban? (TSS: Toxikus Sokk Szindróma)
Mióta az első latexből készült menstruációs kelyheket elkezdték használni, nem fordult még elő TSS megbetegedés miattuk. Egy 1998-as kutatás kimondta, hogy ez a termék alacsony rizikójú. A tampon magába szívja a menstruációs folyadékot, és szintetikus rostokat tartalmaz, ami kedvez a baktériumok szaporodásának, az orvosi szilikon azonban nem teremt jó környezetet a baktériumok szaporodásához.


Ha a tamponok veszélyesek, miért árulják őket?
Mindenki a saját egészségéért felelős. A kormányok a cigaretta és az alkohol forgalmazását is engedélyezik, bár tisztában vannak a veszélyeivel. A női higiéniai termékeket gyártó cégek nagyok, nagy profittal, politikai és gazdasági kapcsolatokkal, a nők nagy része pedig nem tud arról, hogy problémákat, betegségeket okozhatnak a tamponok. Bár sok dokumentum írja le a tamponok és betétek veszélyeit, ezeknek a cégeknek soha nem lesz érdeke a kis hasznot hozó évekig használható kelyhek favorizálása.


Most szültem. Használhatok intimkelyhet?
Nem ajánlott a gyermekágyi időszakban használni, ebben az időszakban fokozottan vigyázni kell a fertőzésekkel, mert a hüvelyfal sérülékenyebb, semmilyen méhen/hüvelyen belüli eszköz használata nem ajánlott az első 6 hét alatt.


Latex allergiám van. Használhatok szilikon intimkelyhet?
Igen. Az orvosi szilikonból készült kelyhek biztonságosak azok számára is, akik allergiásak a latexre.


Endometriosis-om van. Használhatok intimkelyhet?
Nincs ellenjavallata, de ha kétségeid vannak, inkább konzultálj a nőgyógyászoddal.


Használhatok valamilyen síkosítót az intimkehely felhelyezésekor?
A kehely hosszú élettartamának megőrzése érdekében csak a vízalapú síkosítókat javasoljuk, az olajbázisú síkosítók kárt tehetnek a szilikon anyagában.

Hosszú körmeim vannak. Használhatom az intimkelyhet?
Igen, még hosszú körmökkel is gond nélkül használhatod, bár jobban kell vigyáznod, nehogy megkarmold magad, de biztosan meg fogod tudni tanulni, hogyan használd. Arra azonban figyelj, hogy használat előtt mindig nagyon alaposan mosd meg a kezed és a körmök alatti területet, mert itt könnyebben elszaporodhatnak a baktériumok.


Használhatok intimkelyhet hüvelytablettás gyógyszeres kezelés alatt? 
Inkább ne, a gyógyszer kárt tehet a szilikonban is.


Méhen belüli fogamzásgátló eszközt használok (IUD). Használhatok mellette intimkelyhet?
Igen, de figyelj oda, hogy mindig helyesen helyezd fel a kelyhet, az orvosoddal pedig ellenőriztesd gyakrabban az eszköz helyzetét. A szára ne legyen túl hosszú.
Tipp: a Luneale tervezője kimondottan ajánlja az általuk kifejlesztett speciális, szár nélküli, gyengébb vákuumot képező intimkelyhet.

luneale


Szex közben használhatok intimkelyhet?
Nem. A kehely a hüvely bejáratánál mechanikai akadályt képez, ki kell venned. Nem használható fogamzásgátló eszközként sem! (A Softcup használható szex közben is!)


A barátnőm nekem adná az egyik régi intimkelyhét. Sterilizálás után használhatom?
A gyártók (és a forgalmazók) nem ajánlják. Az intimkehely intim-higiéniai termék, nem ajánlott kölcsön adni vagy másét használni.


Már évek óta használok egy intimkelyhet, és most vettem egy újat. Mit tegyek a régivel, kidobhatom a kukába?

Igen, nyugodtan kidobhatod, de mi inkább az égetést ajánljuk. Az égés során semmilyen veszélyes anyag vagy gáz nem keletkezik.

 

Gyakori Kérdések

GYIK – Intimkehely problémák

GYIK – Intimkehely problémák

Az intimkehely használatának kezdetén akadhatnak problémák, ezeket könnyen orvosolni lehet, néhány hónap után pedig már magabiztosan fogod tudni használni.   Most használom először, és nem tudom kiszedni!!! Először is, ne pánikolj, ki fog jönni! Próbálj meg...

bővebben
GYIK – Intimkehely méretválasztás

GYIK – Intimkehely méretválasztás

Az intimkehely méretek elvileg nincsenek túlgondolva, mégis gondot okozhat a választás. Ebben igyekszünk segíteni.   Melyik méretet válasszam? A gyártók általában konkrét életkort adnak meg, de mivel más tényezők is szerepet játszanak a helyes méret...

bővebben
GYIK- Az intimkehely tisztítása

GYIK- Az intimkehely tisztítása

Az intimkehely tisztításával kapcsolatos leggyakoribb kérdések a sterilizálási mód kapcsán merülnek fel. Mi a legjobb sterilizálási mód? Minden gyártó ajánl olyan sterilizálási módot, amely biztosítja, hogy a kehely a rendszeres sterilizálás mellett is évekig...

bővebben

Kérdésed van? Keress bátran!
e-mail: hello@okoanyu.hu
Telefon: 30/6833557, 72/370767
Ügyfélszolgálat: munkanapokon 8-16 óra
Kapcsolattartó: Gajdos Enikő

Bepillantás a webáruházba

menstruációs kehely - irány a webshop
0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradNézelődök még még
    []