Barion Pixel

Segíthetek?

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
intimkehely problémák
GYIK – Intimkehely problémák

Az intimkehely használatának kezdetén akadhatnak problémák, ezeket könnyen orvosolni lehet, néhány hónap után pedig már magabiztosan fogod tudni használni.

 

Most használom először, és nem tudom kiszedni!!!
Először is, ne pánikolj, ki fog jönni!
Próbálj meg lazítani, lélegezz lassan és mélyeket, fókuszálj a testedre, a hüvelyi izmaidra. Ha nem sikerül megnyugodnod, csinálj inkább valami mást egy rövid ideig, és fuss neki még egyszer.

Hidd el, ismerem az érzést, az első használatnál én is átéltem. Átfutott az agyamon minden, hogy mekkora hülye vagyok, hogy egyáltalán kipróbáltam ezt a vackot, mi van, ha tényleg nem tudom kiszedni, szóljak-e a férjemnek, hogy próbálja ő kipiszkálni, és ha neki sem megy, milyen kínos lesz, ha fel kell hívnom a nőgyógyászomat, hogy műtse ki belőlem… Az első pánik után eszembe jutott, hogy olvastam a guggolós módszerről, és láss csodát, kijött. Azóta már belejöttem, soha nincs gondom a kiszedéssel.

Általános módszer:
Legtöbben a WC-n ülve szokták kivenni a kelyhet, ebben a pozícióban a hüvely nyitva van, és kényelmesen ülünk, nem a lábizmokkal kell tartanunk magunkat. Ha eléred a kehely szárát, óvatosan húzd meg, míg el nem éred az alját, majd nyomd össze a hüvelyk- és mutató ujjaddal, hogy a vákuum elengedjen.

Guggolós módszer:
Ha úgy érzed, hogy túl magasan van a kehely, és nem tudod rendesen megfogni, guggolj le, és próbálj toló mozgást végezni a hüvelyi izmaiddal, vagy egyszerűen csinálj úgy, mintha kakilni akarnál, a kehely lejjebb fog jönni, és meg tudod fogni.

Ha a vákuum nem akar engedni, próbáld az ujjaiddal összenyomni a kehely szára feletti részt (a Naturcup világbajnok ebben, az a része a legpuhább, könnyű összenyomni), ha ez nem segít, mozgasd-billentsd jobbra-balra, előre-hátra, és közben húzd kifelé, vagy próbáld valamelyik ujjadat a kehely mellett a hüvelyedbe dugni, hogy levegő menjen be. Ha érzed, hogy elengedett a vákuum, már könnyen ki tudod húzni, össze is nyomhatod, vagy hajthatod, mint a felhelyezésnél.

Az elején úgy tűnhet, hogy erőt kell kifejtened, hogy kivedd, de hidd el, ez inkább technika kérdése, mint erőé, és egy kis gyakorlás után mindenkinek könnyen megy.


Eltűnhet odabent az intimkehely?
Ettől nem kell tartanod, nem veszhet el, a méhnyak nem engedi a méhbe jutni, a hüvely pedig nem olyan hosszú, hogy ne tudnád elérni. Ez csak az első használatok alkalmával lehet probléma, ha nem éred el, nyomd lejjebb az izmaiddal (mintha kakilnál, úgy nyomj).


Honnan tudom, hogy helyesen tettem-e fel, kinyílt-e rendesen?
Néha nem nyílik ki teljesen a kehely felhelyezés után, de ez könnyedén orvosolhatjuk, ha a száránál fogva gyengéden megforgatjuk. Nem kell kivenni, elég csak megforgatni, és magától kinyílik.


Normális, ha szivárog?
Alapvetően nem szokott szivárogni. Az intimkehely olyan védelmet kínál, amely megbízhatóbb a tamponnál – ha megtanultad a helyes használatot. A legfontosabb hogy ellenőrizd, hogy helyesen lett-e felhelyezve, kinyílt-e teljesen – ez kezdetben több gyakorlást igényelhet. A legjobb módszer, ha a felhelyezés után elforgatod a kelyhet, ettől általában teljesen ki szokott nyílni.
Ha szivárog, először is, azt kell ellenőrizned hogy a megfelelő méretet használod-e, és olyan gyakran üríted-e, amilyen gyakran szükséges (ha nagyon tele van, a lyukakon kifolyik).
Azt se felejtsd el, hogy a hüvely falán lehet vér a felhelyezéskor, ez a felhelyezés után szép lassan kifolyik. Érdemes tisztasági betétet használni, míg nem érzed elég magabiztosnak magad a biztonságos használattal.


Viselés közben éreznem kell a kelyhet?
Előfordulhat, hogy a felhelyezés után és/vagy az első használatkor érzed, de ha hozzászoksz, egyáltalán nem fogod érezni, annyira kényelmes.


Egy kicsit fáj, amikor bent van, mintha nyomná a méhnyakam.

Az intimkelyhet nem kell olyan magasra feltenni, mint a tampont.

intimkehely pozíció

Ha lent könnyen eléred, és úgy érzed, nincs magasan, és mégis kényelmetlen, lehet, hogy az átlagosnál rövidebb a hüvelyed, ez esetben a kisebb méretet javasoljuk, vagy olyan fajta intimkehelyt, ami minél rövidebb (nagyobb kapacitás mellett)


Méhen belüli fogamzásgátló eszközt használok (IUD). Használhatok mellette intimkelyhet?
Igen, de figyelj oda, hogy mindig helyesen helyezd fel a kelyhet, az orvosoddal pedig ellenőriztesd gyakrabban az eszköz helyzetét. A szára ne legyen túl hosszú.


Használhatom az intimkelyhet hüvelytablettás gyógyszeres kezelés alatt? 
Inkább ne, a gyógyszer kárt tehet a szilikonban.

Gyakori Kérdések

GYIK – Biztonságos az intimkehely?

GYIK – Biztonságos az intimkehely?

Sokakban felmerül: biztonságos az intimkehely? Minden körülmény között használható? Ezekre a kérdésekre is igyekszünk válaszolni. Biztonságos az Intimkehely egyáltalán? Igen, a legtöbb intimkehely 100% hypoallergén, orvosi szilikonból készül. Ezt az anyagot...

bővebben
GYIK- Az intimkehely tisztítása

GYIK- Az intimkehely tisztítása

Az intimkehely tisztításával kapcsolatos leggyakoribb kérdések a sterilizálási mód kapcsán merülnek fel. Mi a legjobb sterilizálási mód? Minden gyártó ajánl olyan sterilizálási módot, amely biztosítja, hogy a kehely a rendszeres sterilizálás mellett is évekig...

bővebben

Kérdésed van? Keress bátran!
e-mail: hello@okoanyu.hu
Telefon: 30/6833557, 72/370767
Ügyfélszolgálat: munkanapokon 8-16 óra
Kapcsolattartó: Gajdos Enikő

Bepillantás a webáruházba

menstruációs kehely - irány a webshop